10 Aug - Siti Sarah Raisuddin

 Belangsuka Siti Sarah Raisuddin

Album CD pertama yang aku beli di Lot10

tajuk albumnya Sarah, warna biru putih, ada gambar sarah tersengih, rambut separa blonde

cantik dan manis

waktu tu aku suka sangat lagu kesetiaan, mendayu dayu.. lebih2 lagi time tu, masa aku turun lot10 all the way from shah alam sebab nak beli CD ni kat kedai CD favorite area lot10, terserempak boifren tengah curang.. hurmmm memang layan sangat la lagu ni huhuhu

bila aku tengok dia peluk anak2 sebelum ke hospital, aku jadi sayu, semalamnya aku baru tengok 'cooking show' dia. suara dia kedengaran seperti biasa. dia buat lawak, selit doa sambil masak macam biasa yang aku tengok.

tapi bila Shuib update kesihatan dia kurang memberansangkan, aku tak boleh tidur, aku on notifications kat IG Shuib, setiap kali notification appear, berdebar sangat. aku berharap dia sihat, berharap dia buka mata, gelak macam biasa walaupun aku cukup sakit hati dengar bila dia ketawa mengilai, macam nak suruh diam je.

sekarang itulah gelak yang akan buat semua orang rindu

semalam, seharian, aku blur, aku jadi takut, aku plan nak mengandung tahun ni, tapi aku terus bgtau suami, aku takut nak mengandung time covid ni. aku tak berani tanggung risiko.

aku sedih sampai tak boleh kata apa apa pun, aku mampu share je video perjalanan terakhir dia. aku teringat kawan2 yang sedang mengandung, termasuk lah bff aku pun sedang mengandung anak ketiga. aku doa semoga semua ibu ibu yang sedang mengandung selamat melahirkan dan sihat sejahtera

berehatlah Sarah, awak dah pun berbahagia sekarang, dah tak sakit lagi. selesai perjalanan awak di dunia, semoga semua kebaikan yang awak lakukan, diterima dan diredhai Allah.

Innalillahiwainnnailaihirajiun

Siti Sarah Raisuddin (15 Sept 1984 - 9 Ogos 2021)