21 Aug - Bad Things

Sekarang aku kuarantin kat rumah, 2 minggu lepas vaksin dose kedua, imunisasi sangat low katanya, jadi tak digalakkan keluar

Ya Allah, stress sangat!

selalu seminggu sekali aku akan minta dengan suami, nak keluar ronda2 sambil beli kudap2 untuk kami sekeluarga. 

kadang beli goreng pisang, kopi, jagung rebus, jajan, drive thru mcD atau KFC. sekarang asyik tekan tekan foodpanda je lah. itu pun fikir banyak kali sebab charge mahal sangat!

baru ni aku marah anak sulung aku. betul2 marah tengking tu, meledak sangat. puncanya dia suka menyampuk bila aku dengan suami tengah borak. tak kisah la tentang apa. banyak kali sangat dah tegur. letih tegur. biarkan. makin menjadi pulak. sampai terganggu perbincangan tu. tadi aku sedang menyampaikan sesuatu yang serius dan laki aku faham lain pulak, jadi aku try nak explain further tapi anak aku ni daripada mula interupt sampai rasa terganggu sangat. aku tak tahu mcm mana nak explain. dan suddenly aku tengking dia sekuat hati siap pakej menggigil bibir dan tangan.

ye... sekuat hati sampai sakit tekak

faham tak bila you need to explain/present but then someone interupt your every single word sampai "apahal ni diam boleh tak aku nak cakap ni?"

aku terus angkat kaki masuk bilik tutup lampu. i need to calm down

sekarang aku rasa teruknya perangai aku tengking anak macam tu, dan aku marah sangat tadi sebab aku dah pun minta dia tunggu sekejap aku tengah explain kat ayah dia. Dia pun dah masuk tidur. esok aku akan say sorry.. truly sorry

Allahuakbar

Aku sayang family kecil aku. Wallahi.

sampai bila kena duduk terperuk dalam gua ni. aku langsung tak ada masa untuk diri sendiri. ke mana je semua ada anak2 ikut. Alhamdulillah syukur ada anak hidup tak sunyi tapi i need my own space sometime. 

aku penat dan tak ada orang faham jenis kepenatan yang aku alami. kadang2 aku sendiri  pun tak faham.

Complicated