24 September - Cerita Dalam Draft

 Banyak sangat cerita nak tulis, banyak sangat dalam draft tapi separuh separuh je aku tulis

masa aku occupied sekarang ni, malam pula pukul 930malam dah tidur. letih teramat. tiba tiba je dah subuh. aku kena tidur awal sebab kalau pukul 11 malam aku tak tidur makanya lambat lah aku tidur. lepas tu badan jadi letih esok hari.

dah nak masuk bulan Oktober. nampak gaya macam lambat lagi boleh balik kampung. nak berjalan jalan pulak macam tak tahu nak ke mana. orang Malaysia ni skrg macam culture shock bila kerajaan bagi rentas daerah dan bercuti ke Langkawi. seram nengok nya. maka, kita nanti lah dulu ye. tunggu lega sikit. kita pegi jalan jalan. 

aku cuba nak sambung cerita cerita aku dalam draf ni.harap2 masih tak lupa jalan cerita hiks.


2 September - Denda Time Out

Hari ni hari kedua aku diet tak ambil sugar. so far ok lah cuma hari ni aku perasan telinga aku berdengung kuat sangat. kejap kuat kejap ok lepas tu datang semula.

Mood pun ke laut

Aku jarang sangat guna method time off ni. aku rasa baru 2 kali aku guna. budak2 ni pun dah tahu kalau aku bagi arahan "pegi duduk sana pandang dinding! sekarang!!" maksudnya marah aku dah ke tahap langit ke tujuh.

 In my point of view, aku realized, method ni sebenarnya buat aku lebih bertenang dan tak marah melampau sangat. Lebih mudah cool down. tengok anak tersedu sedu sambil pandang dinding, sayu hati kecilku.

Namun begitu...

Anak anak ni macam mana pun kena marah, lepas sepuluh minit dah boleh melompat ketawa semula. Dan ulang salah yang sama semula.

macam tak ada point mak kau marah tadi