2 September - Denda Time Out

Hari ni hari kedua aku diet tak ambil sugar. so far ok lah cuma hari ni aku perasan telinga aku berdengung kuat sangat. kejap kuat kejap ok lepas tu datang semula.

Mood pun ke laut

Aku jarang sangat guna method time off ni. aku rasa baru 2 kali aku guna. budak2 ni pun dah tahu kalau aku bagi arahan "pegi duduk sana pandang dinding! sekarang!!" maksudnya marah aku dah ke tahap langit ke tujuh.

 In my point of view, aku realized, method ni sebenarnya buat aku lebih bertenang dan tak marah melampau sangat. Lebih mudah cool down. tengok anak tersedu sedu sambil pandang dinding, sayu hati kecilku.

Namun begitu...

Anak anak ni macam mana pun kena marah, lepas sepuluh minit dah boleh melompat ketawa semula. Dan ulang salah yang sama semula.

macam tak ada point mak kau marah tadi